wtorek, 19 listopada 2013

Makaron z patelni - proste i szybkie!

Niejedni z Was spotkali się w sklepach z produktem pod niezmiernie wdzięczną nazwą "makaron z patelni". Bez reklamy dla producentów ów produktów (bo jest ich kilku), przyjrzyjmy się czym jest danie za około 3zł, czy warto po nie sięgnąć, a przede wszystkim czy jest smaczne (bo zdrowe jak większość gotowców - na pewno nie;d)? Zaczynamy pichcić!

Składniki na ok. 4 porcje:

1 opakowanie makaronu z patelni
2 piersi z kurczaka (lub jedna podwójna)
1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich
1 łyżka sosu słodko-kwaśnego
ser mozzarella

Przyprawy:

imbir
curry
pieprz

Przygotowanie:

makaronare z patelniare


Wpierw zajmiemy się kurczakiem. Myjemy mięsko, kroimy w paski po czym w drobną kostkę. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy przygotowane piersi. Doprawiamy mięsko przyprawą curry i imbirem (w proszku bądź ścieramy na tarce kłącza). Podsmażamy krótko na silnym ogniu ok. 5 min.

Następnie dodajemy kolejno - rozmrożone warzywa, skruszony makaron z gotowego produktu plus przyprawy w nim zawarte. Całość zalewamy przegotowaną wodą. Ilość wody ma być wystarczająca, aby makaron wraz z warzywami zmiękł. Mieszamy. Gdy woda wyparuje częściowo wsiąkając w makaron to znak, że danie jest gotowe!

Pyszne makaroni


Smacznego :)


1 komentarze:

Anonimowy pisze...

Fajny przepis, nie jest to trudne danie, ale smaczne, kiedyś je robiłam tylko zamiast warzyw chińskich użyłam włoszczyzny - też pycha.